Széchenyi 2020 Napelem Projekt

A kedvezményezett neve: CARLO QUALITY Biztonságtechnika Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: Napelemes rendszer telepítése a CARLO QUALITY Kft.-nél

A szerződött támogatás összege: 3.000.000,- Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100,00 %

 

 

 

 

A projekt tartalmának bemutatása:

A CARLO QUALITY Kft. közel három évtizedes múltra tekint vissza, melynek főtevékenysége villanyszerelés besorolás alatt objektumok komplex biztonságtechnikai rendszereinek tervezése, kivitelezése és karbantartása. Vevői körébe nagy felhasználók, intézmények, gazdálkodó szervezetek tartoznak. A cég tevékenységét jellemzően a Békéscsaba, Szív utca 16. szám alatti székhelyén folytatja. A tevékenységre és a térségre vonatkozó piaci ismeretek, a cég működési szerkezete, az optimalizált költségszerkezet, a gazdasági pozíció erősödése fokozatosan hozzájárul a piaci stabilitáshoz, az újabb vevőszerzéshez és a megrendelés állomány bővüléséhez, amelyek következménye a nagyobb élőmunka ráfordítás.

A 15kW teljesítményű napelemrendszer, amely 54db Amerisolar AS-6P30 280Wp panel K2 alu tartószerkezettel, 1db Fronius Symo 15.0-3-M Wlan inverter, 1 készlet AC,DC túlfesz- és túláram védelem beépítésével valósult meg, a korábbi éves áramfogyasztás szükségletet közel 100% arányban váltja ki. A napelemrendszer a CARLO QUALITY Kft. Békéscsaba, Szív utca 16. szám alatti székhely irodát, raktárakat és egyéb épületeket magában foglaló épületcsoport cseréptető szerkezetén került telepítésre. A telepítést követően létrejött a hálózati engedélyessel kötött szerződés és az "ad-vesz" mérőóra.

A hiánypótló beruházás hozzájárul a CARLO QUALITY Kft. rezsiköltségekhez kötődő terheinek enyhítéséhez, amely egyszerre szolgálja a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését és a környezetterhelés csökkentését, így szolgáltató tevékenység üzletszerű végzését teszi még inkább rentábilissá.

A projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2019.12.18.

Projekt azonosító száma: GINOP-4.1.3-19-2019-00229